Припрема...

1. август 2018.

Војводина не остварује своја права празним саопштењима


Лига социјалдемократа Војводине сматра да је за Војводину 31. јул из 1945. године веома важан датум због историјског остварења Војводине као аутономног политичког субјекта. Странка Ненада Чанка истиче да је то резултат антифашистичке борбе и да је то важно истаћи.

Потпредседник Српске напредне странке и шеф владајуће посланичке групе напредњака у Скупштини Војводине Миленко Јованов, на питање „Дневника” како коментарише ставове ЛСВ-а, рекао је да СНС размишља о томе где ће бити Србија, а самим тим и Војводина, у 2025. години, а ЛСВ нека се и даље бави 1945. годином.

– Не остварује Војводина своја права на начин на који је навикла Лига – празним саопштењима, бесмисленим графитима и историјским фалсификатима, него озбиљним и одговорним радом, који је само за две године, од када СНС управља покрајином а Лига седи у опозицији, довео до смањења незапослености, отварања фабрика, инвестиција у привреду и инфраструктуру и решавања свих оних проблема које ни Лига, ни њен коалициони партнер Демократска странка и Бојан Пајтић нису били у стању да реше 16 година – истакао је Јованов.

Он је као пример резултата политике покрајинске власти предвођене СНС-ом навео изградњу зграде РТВ-а, завршетак „Жежељевог” моста, изградњу саобраћајнице између Новог Сада, Зрењанина и Београда, опремање ангио-сале и болница у Војводини, као и друге значајне пројекте који се реализују у Покрајини.

Извор: Дневник