Припрема...

13. септембар 2011.

Војводина постаје држава у држави


Демократска странка Србије сматра да се прихватањем амандмана Владе Војводине на Предлог закона о јавној својини заокружује процес претварања Војводине у државу у држави, који је започет усвајањем неуставног Статута Војводине.

У случају Статута, покрајинска власт грабила је за себе надлежности које јој по Уставу не припадају, док у случају Закона о јавној својини покрајинска власт покушава да за себе уграби што више имовине, уз поруку да што је Војводина мање Србија, то ће се у њој боље живети.

Истина је, пак, да у Војводини, након једанаест година власти Демократске странке, Лиге социјалдемократа и Савеза војвођанских Мађара, народ живи никад теже и никад сиромашније, док власт и они који су им блиски живе никад боље и никад богатије.

Зато се и ова борба око имовине не води да би грађанима било боље, него да би се отворило још могућности за корупцију и лично богаћење представника странака у покрајинској власти, али и да би се реализовала идеја да се Војводина доведе у положај не из 1974; него из 1914. године.