Припрема...

2. септембар 2021.

Војвођанска нација је мртворођенче


[vc_row][vc_column][vc_column_text css=“.vc_custom_1630579099078{margin-bottom: 20px !important;}“]На иницијативу и наметање друштвеног дијалога од политичара први је реаговао Кикинђанин Миленко Јованов, потпредседник владајуће Српске напредне странке. Јованов је јуче за “Дневник” подсетио да су се људи у Војводини о до сада су се изјашњавали регионално као Бачванин, Банаћанин, Сремац, Војвођанин, али да се сад тражи да од тог регионалног одређења направи национално одређење и да се сви који се регионално изјасне као Војвођанин третирају као нација.

Ради се о замени теза која је апсолутно неприхватљива и неће проћи то је данас сасвим јасно. Неко је правио рачун без крчмара и ја у том дијалогу не учествујем. – рекао нам је Јованов. – Изјаву вам дајем само због поштовања према “Дневнику” јер не видим разлога да се о тој теми води уопште јавна расправа.

Сматра да уласком у дијалог теми, која апсолутно нема никакав легитимитет практично се даје легитимитет.

Као што не може да се води дијалог о укидању гравитације у Србији, тако нема дијалога ни око стварања нових, непостојећих нација на територији Србије. То су бесмислени разговори. Војвођанска нација је мртворођенче, то је пројекат који је абортиран јер како су наумили да раде је апсолутно наопако и погрешно – нагласио је Јованов.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_text_separator title=“ТАКОЂЕ У МЕДИЈИМА“ i_icon_fontawesome=“fa fa-microphone“ i_color=“custom“ color=“custom“ border_width=“2″ add_icon=“true“ i_custom_color=“#45c1e5″ accent_color=“#45c1e5″][vc_basic_grid post_type=“post“ max_items=“4″ element_width=“3″ gap=“15″ item=“510″ initial_loading_animation=“none“ grid_id=“vc_gid:1630579215804-9a888636-207b-7″ taxonomies=“25″ exclude=“4896″][/vc_column][/vc_row]