Припрема...

27. октобар 2018.

Вучић и СНС 53,4%

Информер

Када би ванредни парламентарни избори били одржани у недељу, СНС Александра Вучића освојио би власт са 53,4 одсто гласова, док би Савез за Србију Драгана Ђиласа добио свега 10,9 одсто гласова!

То показује најновије истраживање јавног мнења, које је за потребе једне западне амбасаде урадила угледна београдска агенција. Анкета је спроведена телефонским путем уз теренску контролу, на репрезентативном узорку од 1.283 испитаника, на територији Србије без КиМ.

Према тој анкети, изнад цензуса су још само социјалисти Ивице Дачића са 7,4 одсто подршке. Испод ‘црте’ су ‘Грађански блок 381’ Саше Јанковића, за кога би гласало 4,1 одсто бирача, а за њим следи Шешељев СРС, који има 3,9 одсто. Изнад два одсто подршке су још само ПУПС (2,2%) и Јединствена Србија (2%). Све остале странке и коалиције имају мање од два одсто.

Коментаришући ове резултате, потпредседник СНС Миленко Јованов истиче да су они показатељ напорног рада и борбе за бољу Србију, за коју се напредњаци свакодневно боре.

– То показује да народ у Србији неће силовања, вешања, забрану рада медијима, државне ударе, пљачку и криминал, што је политика Ђиласовог, Јеремићевог и Обрадовићевог СЗС, него уређену и озбиљну државу, сређене јавне финансије, економски развој и нове фабрике, путеве, школе, болнице, што је политика Александра Вучића и СНС – објашњава Јованов.

Извор: Информер