Припрема...

6. април 2021.

Вучић избацује 16 издајника из СНС


СНС је велика партија зато што видимо ко је кукољ у нашим редовима и суочавамо се с тим. Немајте никакву сумњу да ће бити процесуирани сви из руководства странке који су се огрешили и закон и чинили зло.

Јасна порука председника напредњака и шефа државе Александра Вучића најављује одстрањивање и хапшење свих који су се, користећи СНС као параван, окористили на незаконит начин и/или сарађивали с криминалцима и пружали им заштиту.

Kако Српски телеграф ексклузивно сазнаје у врху Српске напредне странке, на списку је 16 издајника из врха странке. На списку за истрагу и евентуално хапшење је и 21 садашњи и бивши припадник МУП, од којих су многи били на високим положајима у полицији.

Међу 16 напредњака који су издали странку и Вучића (погледајте мрежу коју објављујемо уз овај текст) јесу двоје министара, већи број страначких функционера, двоје директора великих државних фирми, председници општина.

Вучић је истакао да заштићених нема и да су пред законом сви једнаки.

– Део људи из власти ће одговарати. У овој земљи нема заштићених. Шта хоћете да вам кажем, да су сви у СНС цвећке? Па нису, али велики број добрих људи је ту. Kада тужилац буде подигао оптужницу против тих људи, чућете имена. Свакако ће бити ту људи који су из СНС. Нисам срећан због тога, али сам срећан јер зато што нема заштићених – рекао је председник.

Шеф државе је истакао и да је број људи из странке који су га разочарали већи него што се може набројати на прсте обе руке.

– Тужан сам због тога. Слушам ја те приче, како се против њих воде хајка и харанга. А ниједног тренутка нису хтели да се ставе ни у моје ни у ваше ципеле ни у ципеле закона – нагласио је председник.

Потпредседник СНС Милош Вучевић, који је саговорник и у овом тексту Српског телеграфа, први је отворено рекао да у СНС постоји круг функционера, међу којима су неки и министри који злоупотребљавају власт, и то против Вучића. Та клика се, како је рекао, етаблирала кроз извршну власт и преузела део контроле државног система. Градоначелник Новог Сада овог пута подсећа да је на неке од оваквих ствари одавно упозоравао.

И Миленко Јованов, високи функционер СНС има истоветно мишљење:

– Не деле сви људи који су у СНС исту страст и исте снове. Неки живе за успехе Србије, а некима је једина брига сопствена задњица. Исто тако, има људи који не познају појмове, као што су захвалност и лојалност. Све то, само по себи, не спада у кривична дела, али доста говори о карактеру и моралу тих људи. Међутим, проблем је у томе што су такве карактерне и моралне особине и довеле до прислушкивања и праћења председника Вучића и његове породице и, како се сада види, озбиљних кривичних дела. Е за то мора да се одговара и уверен сам да ће тако и бити јер СНС није и никада неће бити као ДС. Нема заштићених и свако мора да одговара за оно што је радио.

Подсетимо, након што је у јавност испливала афера „прислушкивање“ и након што су похапшени Вељко Беливук и његова банда појавила су се многобројна сазнања о умешаности појединих високих функционера СНС, високих државних чиновника и бивших и садашњих званичника МУП у незаконите радње, као и конкретни докази о великим пљачкама и сарадњи с мафијашима.