Припрема...

24. септембар 2022.

Вучић је говорио оно о чему Јеремић није смео


Вучић је говорио о ономе о чему он није смео да прозбори, поручио је данас у поруци Вуку Јеремићу, Миленко Јованов, члан председништва Српске напредне странке.

Јованов је одбрусио шефу Народне странке због његовог твита у коме погрдно говори о извештавању српских медија о излагању председника Србије Александра Вучића у УН.

Депеша 08BELGRADE218 открива, тек илустрације ради, жалосну епизоду о некаквом антиамеричком говору који је одржао будући председник Народне странке да би се потом, „изван светлости рефлектора, он извинио због реторике и охлађених односа… После говора, на пријему за дипломате које су биле у публици, Јеремић је пришао службенику (америчке) амбасаде и извинио се због антиамеричких примедби, али је рекао да је принуђен да користи такву реторику због изборе кампање. Он га је замолио да пренесе поздраве амбасадору, изразивши жаљење што не може да га види…

Јованов је подсетио Јеремића да је Вучић говорио о ономе о чему он није смео да прозбори и да се није после тога извињавао страним делегацијама:

– Ено Вук Јеремић као нека стрина, измишља трачеве не би ли некако наружио говор Вучића у УН – навео је Јованов у поруци. – А говорио је оно што Јеремић ни у сну није смео да изговори – додаје Јованов, који је затим објавио и твит депеше Викиликса у којој пише како се Јеремић извињавао америчком амбасадору због „оштре реторике“.
„И није после говора јурио представнике великих сила да им се извињава због говора, као што је радио Вук Јеремић“.