Припрема...

14. септембар 2020.

Вучић најавио немилосрдну борбу против корупције


До краја месеца биће формирана нова влада, којој ће, према речима председника државе и лидера Српске напредне странке Александра Вучића, борба против корупције бити на врху листе приоритета.

– Грађани су гласали за СНС због стабилности, сигурности и економског напретка, али постоје и ствари због којих су љути, а то су, између осталог, и локални, бахати функционери, као и корупција на разним нивоима. Kорупцију не могу да кажем да нисмо дирали, али нисмо ударили по глави, а људи то очекују од нас – рекао је недавно Вучић, додајући да ће убудуће, по том питању, људи бити много задовољнији. Kако каже, грађани су незадовољни и неефикасним правосудним системом. – Kога год да критикујете људи ће рећи да се мешате у независност правосуђа и самосталност тужилаштва, али су то чињенице и то људи примећују – рекао је Вучић.

Потпредседник СНС Миленко Јованов истиче да ће борба против корупције добити нови замајац, те да ће бити апсолутно бескомпромисна:

Без дуплих аршина, уз пуно поштовање важећег законодавства у Србији. Неопходно је добро истражити сваки случај, обезбедити чврсте доказе да корумпиране битанге не би излазиле из суда чисте као дечја суза.

Јованов истиче да Вучић препознаје и слуша глас народа:

Апсолутно сам уверен да је јасно указао изјавом на шта мисли и да је апсолутно јасно свакоме ко ту изјаву погледа. Морамо имати у виду и чињеницу да велику улогу у сузбијању корупције имају и правосудни органи, који врло често на благ начин реагују, као да им је циљ да некога ослободе, а не осуда зато што је отимао од народа.