Припрема...

22. септембар 2022.

Вучићев говор у УН за понос


Шеф посланичке групе Српске напредне странке Миленко Јованов изјавио је данас да сваки грађанин Србије и сваки Србин у свету може да буде поносан на начин на који је председник Александар Вучић у Уједињеним нацијама пренео позицију наше земље, али и указао на политику која се води у свету.

„Председник Вучић је јуче пред целим светом изнео аргументе Србије, и када је у питању позиција Србије, али и када је у питању политика која се тренутно води у свету који је обузет кризама на различитим местима, а те кризе даље прете да наруше читав до сада познат међународни поредак“, рекао је Јованов новинарима у Скупштини Србије.

Јованов је истакао да је Вучић на врло јасан и директан начин, храбро пред свима, рекао да светом владају двоструки аршини и да је Србија врло често била жртва тих двоструких аршина, те позвао светске лидере да се врате ономе што је био међународни правни оквир који је држао свет у миру свих ових година.

„Надам се да су сви добро разумели поруку коју је председник рекао и да ће бар размислити што је речено јер би то било важно за будућност човечанства“, рекао је Јованов.