Припрема...

26. септембар 2018.

Вучићева „метла“ све до Владе


Спремају се крупни кадровски резови у СНС и пре најављене ванредне изборне скупштине. На удару локални функционери, али и директори јавних предузећа и министри

ИАКО је избор новог руководства у Српској напредној странци најављен тек за следећу годину, на ванредној скупштини, у табору напредњака већ у наредним недељама могло би да дође до кадровских промена – сазнају незванично „Новости“.

Према нашим информацијама, у СНС се спрема велика чистка, а на скенеру ће бити сви функционери, од месног и општинског нивоа до јавних предузећа и министарских позиција. Наши извори тврде да су Извршном одбору већ дате инструкције да се читава база детаљно претресе и да се посебно анализира рад оних функционера који су се уљуљкали и који се, скривени иза странке и председника Александра Вучића, понашају недомаћински и као локални шерифи.

Кадровска „метла“ могла би да захвати и високопозициониране страначке кадрове, а нарочито оне у извршној власти. Посебно ће бити анализирани „непослушни“ функционери странке, који су често искакали из шина јединствене партијске политике и у јавности критиковали потезе других колега. Највише „фаулова“ засад је прикупила министарка грађевине Зорана Михајловић, коју су поједини страначки функционери више пута прозивали због константних обрачуна са сопственом странком и колегама у Влади.

Проветравање странке најавио је и Вучић, који је на седници Главног одбора у понедељак оштро критиковао функционере који се скривају иза његових леђа и више раде на самопромоцији него за добробит странке, грађана и државе.

Миленко Јованов, потпредседник СНС, поручује да се сви функционери у СНС увек налазе на испиту:

– То је нови квалитет који је Вучић донео, не само странци, него и политици у Србији. Свако ко мисли да му је фотеља постала саставни део тела, живи у прошлим временима и примењује праксу неких других странака, а не СНС. У СНС је високо подигнута лествица, вреднују се посвећеност послу, резултати и вредан рад у корист грађана, а не у личну корист, као што су радили представници наше, од грађана кажњене, опозиције, док су се бахатили на власти.

Извор: Вечерње новости