Припрема...

10. март 2023.

Јеремић опет усред међународне корупционашке афере


Вук Јеремић, председник Народне странке, не жали пара да себе спасе затвора након што је одбио да пружи информације о прљавом бизнису с Хантером Бајденом, сином председника Америке, које је од њега затражио Џејмс Комер, шеф Одбора за надзор и одговорност америчког Конгреса.

Како Ало! сазнаје од добро упућених извора, Јеремић је за своју одбрану издвојио око пола милиона долара. Свестан да је опасно заглибио, а желећи и да заштити своје саучеснике у сумњивим пословима с којима је згрнуо милионе, он је ангажовао једну од најскупљих адвокатских канцеларија у САД да га ишчупају из те огромне невоље с америчким законом у коју је упао. Они, наиме, имају задатак да како знају и умеју спрече да му буде уручен судски позив након ког би он могао бити приведен.

Адвокат Света Вујачић је за Ало! рекао да је за ангажовање добре адвокатске канцеларије у САД неопходно издвојити велике суме новца.

Миленко Јованов,  шеф посланичке групе СНС, за наш лист истакао је да  Јеремићу ово није први пут да се доводи у везу са озбиљним корупционашким аферама.

Он је у новембру 2018. већ ишао на суд у САД да сведочи у поступку који је вођен против његовог блиског сарадника Патрика Хоа. Сада бежи како зна и уме од истраге коју води амерички Конгрес и која је дошла до њега. И један и други случај нам показују чиме се Јеремић бавио док је био у УН. Уместо да уради нешто корисно за Србију и за наш народ, он је радио за себе и то тако што се упустио у послове са људима против којих се сада у САД воде истраге због корупције – наводи он.