Припрема...

7. септембар 2018.

За Ђиласа је демократија само кад може да краде


Тајкун Ђилас упоредио себе са Черчилом, а Бошка са Стаљином!

– Ако је Черчил могао са Стаљином да сруши фашизам, могу и ја са Бошком Обрадовићем да рушим Вучића – изјавио је за „Недељник“ Драган Ђилас, најутицајнији српски тајкун, оснивач Савеза за Србију.

Он је тиме по ко зна који пут покушао да упореди председника Србије Александра Вучића са Хитлером. Коментаришући то његово поређење, из СНС-А поручују да је Ђилас испао смешан и показао елементарно незнање, али и да је свима постало јасно да је за њега фашизам искључиво онда кад не може да краде.

А кад може да краде, то је демократија. Он се мученик гађа појмовима које је негде успут чуо и покупио, а нити их разуме, нити уме да их повеже и стави у одговарајући контекст, јер је експерт за отимачину и комбинације, а све друго слабо зна и стално то показује.

Исти ти Стаљин и Черчил су поразили и Димитрија Љотића и његову издајничку и фашистичку политику, а изданак и следбеник те политике је баш Ђиласов коалициони партнер Бошко Обрадовић. Па кад већ прави паралеле у вези са Другим светским ратом, онда би се могло рећи да данас Драган Ђилас покушава да уради исто оно што је последњи пут у Србији урадио Хитлер, само што је Хитлер фактички довео на власт Љотића, а Ђилас би и формално и фактички на власт да доведе љотићевца Обрадовића – каже за наш лист Миленко Јованов, потпредседник СНС-a.

Извор: АЛО