Припрема...

11. август 2017.

За разлику од Шутановца, Вучић не пита странце шта треба да ради


Изјава за медије

За разлику од Драгана Шутановца и њему сличних, Александар Вучић никада није дневни ред за седницу Владе Србије слао на одобрење страним амбасадама, нити је икада икога од странаца питао шта треба да мисли и шта треба да ради.

Уместо да схвати да је то време прошло његовим одласком са власти, Шутановац се бави пројекцијом и полази од себе, па мисли да Вучић ради оно што су радили он и њему слични.

Али то је немогуће.

Не може онај ко је увек више водио рачуна о томе шта кажу странци да схвати да Вучић одговара искључиво народу у Србији и никоме другом.

Не може онај ко је учествовао у шибицарској спољној политици да схвати како Вучић исту политику води и у Београду, и у Москви, и у Бриселу, и у Вашингтону.

Не може онај ко се нудио да постане НАТО добровољац да схвати да је Вучићева обавеза да води политику војне неутралности и чува данашњу позицију Србије, као слободне и суверене државе, јер је за такву политику добио подршку огромног броја грађана Србије.

Ништа од тога Шутановац не може, али би могао да објасни одакле му сатови у вредности више десетина хиљада евра, а о чему су јавност упознали управо чланови његове странке.