Припрема...

20. март 2024.

За Србију је неприхватљиво да лажна држава Косово постане чланица УН


[vc_row][vc_column][vc_column_text]У Скупштини Србије настављена је расправа о избору Ане Брнабић за председницу парламента. Шеф посланичке групе “Александар Вучић – Србија не сме да стане” Миленко Јованов, током расправе, изјавио је да Србија није прихватила француско-немачки споразум, јер је за Србију неприхватљиво да Косово са звездицом или лажна држава Косово постане чланица Уједињених нација, нити било чега што припада Уједињеним нацијама.

„Борили смо се да не уђе УНЕСЦО, па смо се изборили да не уђе УНЕСЦО и то све радимо ми који смо “издали”. Па Интерпол, па се борили и изборили да не уђу у Интерпол“, поручио је Јованов опозицији, и додао да је лако са Врачара бранити КиМ, али да Срби треба да живе тамо сваки дан.

“Треба живети у енклавама, треба живети на северу Косова и Метохије, да вам сваки дан загорчавају живот. Лако је мени да србујем одавде. Моја деца сама оду у школу и сама се из школе врате. А ову децу неко мора да прати у школу и да их врати, зато што могу да буду нападнути“, истакао је Јованов.

Он је рекао да верује да су Срби, према ономе што види на међународној политичкој сцени, требало да доживе судбину Јермена у Нагорно Карабаху или  Палестинаца у Појасу Газе. Нагласио је и да ми треба да урадимо све што можемо да из свега изађемо нетакнути.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]