Припрема...

21. децембар 2021.

За Вучића метак, а за Јованова мотка


Чак ми је и драго да политички противници препознају баш мене као некога коме треба претити, импонује ми да им толико сметам, рекао је посланик за Ало!

Претње, увреде и насиље су једино оруђе којим добар део опозиције уме да се користи против политичких неистомишљеника, пошто програм који би грађанима побољшао живот немају. Тако су јавно признали да за Миленка Јованова, члана Председништва СНС-А, имају спремну мотку, а за председника Србије Александра Вучића метак.

Наиме, картикатуриста Душан Петричић и политичар Бојан Пајтић отворено су поручили за један портал да је време да се сви уједине и стану иза редитеља Горана Марковића, који је претходно запретио председнику Вучићу да ће „завршити као Чаушеску“. Јованов је, реагујући на текст објављен у једном дневном листу под насловом: „Петричић и Пајтић: Ово је тренутак да се сви ујединимо и станемо иза Марковића“, на свом Твитер налогу објавио: „У стрељачки вод?“ На то је извесни твитераш под надимком Александар упутио јавну претњу.

„На тебе нећемо трошити метак. Мотком као псето!“, написао је извесни Александар, очито алудирајући да је председнику Србије намењен метак. Јованова, овакве претње, како каже, ипак нису превише забринуле.

– Чак ми је и драго да политички противници препознају баш мене као некога коме треба претити, импонује ми да им толико сметам – рекао је Јованов за Ало!.

Председник често на мети

Ово је само још једна у низу претњи коју је неко од симпатизера опозиције јавно упутио председнику Вучићу, његовој породици и најближим сарадницима. И раније су се сличне страшне поруке могле прочитати на Твитеру.

„Неће гром у коприве, Вучићу, али ће метак зато“, написала је корисница Твитера под надимком Жељена. Својевремено је на Инстаграму корисник потписан под псеудонимом миск.е02 написао „да би волео да и Вучићевог сина згазе као што су оног човека и дечака згазили и да лети 50 м да не може да га препозна“.

Kако каже, овакве претње нису неочекиване.

– Kад имате ситуацију да господин Горан Марковић, који себе сматра највишим нивоом елите у Србији, онако брутално прети председнику стрељањем, онда је логично да и неки нижи припадници те елите у виду овог следбеника који је ово писао на друштвеним мрежама прате тај пример. Просто док државни органи не буду реаговали на те претње, то ће тако да се дешава. Чињеница је да су они сами себе прогласили елитом, то им нико не оспорава, могу да се зову како хоће. Али немају право никоме да прете – испричао је Јованов, и додао:

– А они су некако дошли до спознаје да је њима дозвољено да прете пребијањима, стрељањима, шишањима… Србија није земља у којој ће се такве ствари дешавати. Што пре то схвате, пре ће размишљати о томе да свој бес и агресију каналишу на другачији начин.

– Верујем у безбедност коју држава Србија гарантује свим својим грађанима, па немам разлога да се нешто нарочито потресам. Међутим, ми живимо у времену у којем се аплаудира насилницима који пребијају људе који возе децу јер су се усудили да прекидају њихову блокаду пута, аплаудира се психопати који прети шишањем шефици инфо-службе СНС, најавама стрељања Александра Вучића… Ово је логична последица свега тога. Али од свих тих њихових позива на линч и порива нема ништа, они немају свој став, они се очигледно ни не покушавају да се боре да пробају да победе на изборима. Они могу да наставе да прете сакривени иза лажних профила, али то суштински неће променити ствари – закључио је Јованов.