Припрема...

26. јануар 2022.

Здравко Понош НАТО кандидат


Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас преко својих медија је признао да је бивши начелник Генералштаба Здравко Понош, кога је предложио за кандидата на председничким изборима, човек који је по вољи западних амбасадора. Лист Данас, који се налази под уређивачком контролом Драгана Ђиласа, потврдио је наводе о повезаности Поноша са страним амбасадама, а у тексту се генерал описује као кандидат који ће ускоро имати састанак са амбасадорима чланица НАТО. – Како нам је речено, код странаца, односно представника неких западних земаља, постоји врло неформалан став да би Понош могао бити добар кандидат, али таквих јасних и отворених квалификација амбасадори се клоне. Они, кажу наши извори, желе да разговарају с Поношем и тако стекну утисак о њему. Понош ће у наредним данима и следеће недеље највероватније бити позван на сусрет са више амбасадора западних земаља и земаља Квинте, наводе наши дипломатски извори – стоји у тексту листа Данас.

Овим је Ђиласов лист практично признао да је Понош, уместо међу народ, потрчао код западних амбасадора. За Србију је то без сумње упозорење – Ђилас и његов табор потврдили су да им није важно да ли ће народ гласати за њиховог кандидата ако руку дигну западни амбасадори. Поред тога што су практично признали ко им бира кандидате, ово је и потврда да би западне амбасаде управљале Србијом када на власт доведу своје људе.

Члан Председништва СНС Миленко Јованов за Објектив каже да за њега ово није ништа изненађујуће.

– Они настављају тамо где су стали 2012. године, када су изгубили власт. И као што настављају са политиком која већи значај даје странцима него суверенитету и независности Србије, тако би наставили и са отимањем народних пара и богаћењем. Сви ови деривати некадашње Демократске странке у најкраћем року би Србију вратили неколико корака уназад и тако направили непоправљиву штету и за земљу и за грађане. Добро је што су на првом кораку показали своје намере, а убеђен сам да им народ неће дозволити да униште све што је урађено од када они нису на власти – сматра Јованов.