Припрема...

5. септембар 2023.

Зеленовић лаже да је у Скупштини био неко наоружан, опозиција је НАПАЛА обезбеђење!


Шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ Миленко Јованов изјавио је да је председник Скупштине Владимир Орлић опозицији рекао да ће имати изборе, али да постоји процедура и да ће то вероватно трајати неколико недеља и да ће опозиција добити оно што је тражила.

– Српска напредна странка прижељкује изборе – рекао је Јованов на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је питао и по ком основу може да се распусти власт у Београду, када она функционише док не поднесе оставку, додавши да нема неслагања између СНС и градоначелника Београда Александра Шапића. Јованов је додао да опозиција неће моћи да бира који ће избори бити расписани.

Према његовим речима, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић брутално је обмануо грађане да је у Скупштини неко био наоружан и да је било војске.

– Докле више тих лажи? Они су као много велика сила, па мора војска да дође. Они су напали скупштинско обезбеђење – рекао је Јованов и позвао новинаре да погледају све снимке направљене телефоном да ли неко има оружје.

Он је додао и да је Зеленовић лактом ударио посланика власти Небојшу Бакареца, али да не зна како ће то спречити понављање мајских трагедија. Шеф посланичке групе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ је навео и да не зна чему је служило овакво понашање и да ће они радити и у таквим околностима.

– Како је рекла премијерка, ми се повући нећемо. Молим опозицију да им се данашњи дан одбије од зараде, јер оно што су они радили није посао посланика – рекао је Јованов и истакао да опозицију воде уличари.

Према његовим речима, грађани нису могли да чују ништа о ребалансу буџета, а део посланика направио је циркус у парламенту.

– Ребалансом буџета предвидено је повећање плата у државном сектору за 5,5 одсто, за исти проценат повећање пензија, 10.000 динара помоћи за децу до 16 година и самохране родитеље, средства за нове капиталне инвестиције, да изградимо нове путеве који ће они моћи да блокирају, 114,4 милиона динара да износе субвенције за пољопривреднике и више новца за ретке болести и лечење у иностранству, 3,9 милијарди динара – рекао је Јованов.