Припрема...

8. фебруар 2020.

Зеленовић нема права да се хвали да је ослобођен


Пресуда Апелационог суда у Новом Саду којом је правоснажно одбачена оптужбу против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића за ненаменско коришћење буџетских средстава због застарелости, није ослобађајућа, него одбијајућа, оценио је потпредседник СНС Миленко Јованов.

Јованов је на конференцији за штампу у градском одбору СНС-а у Шапцу, пошто је показао и прочитао саопштење суда, оценио да Зеленовић нема право да се хвали да је ослобођен и да је невин јер суд, како је рекао, о томе није ни одлучивао, него је само констатовао да је од времена када је урадио оно што му се ставља на терет прошло толико времена да је поступак застарео.

„То значи да је кривично дело за које је био оптужен, извршено у одређеном временском периоду пре нас, односно пре данашњег дана, односно пре дана када је суд донео своју пресуду и да је протоком времена дошло до наступања застарелости“, рекао је Јованов.

Kако је нагласио, Зеленовић није ослобођен и он нема папир да покаже да је поштен, частан и невин, и да је на нормалан начин обављао функцију градоначелника Шапца.

„Небојша Зеленовић може да захвали својим адвокатима, и у одређеној мери спрском правосуђу, што је поступак против њега тајао четири године, али је протекло четири године од извршења кривичног дела које му се ставља на терет, па је зато поступак застарео“, рекао је Јованов.

Он је додао да је Зеленовић „поново слагао“ и обмануо грађане Шапца.“Поново је покушао да подвали грађанима Шапца. Он је прво изашао на конференцију за штампу, прочитао делимично пресуду до оног дела који говори о томе да он није ослобођен, него да је заступила застарелост“, рекао је Јованов, додајући да Зеленовић није пружио никакав доказ да није наменски трошио буџетска средства и да није оштетио грађане Шапца.

Јованов је оценио да Зеленовићу за излазак на изборе треба некакав доказ, некакав папир, којим ће покушати да убеди грaђане Шапца да није оно што јесте.

Јованов је додао да треба размишљати у некој наредној промени закона у Србији да оваква кривична дела не застаревају овако брзо „како лопуже не би могле да се ваде на застарелост, а онда још да машу тим пресудама као да су најневинији на свету“.

Извор: Танјуг