Припрема...

10. мај 2021.

Зоран Милановић најниже вређао нашу државу и Вучића


Хрватски председник испрозивао нашу државу тврдећи да смо неуспешни и да истински не желимо у ЕУ. Саговорници Kурира пак оцењују да Хрвате боли то што смо их у много чему престигли

Хрватски председник Зоран Милановић не престаје са провокацијама и нападима на Србију и председника Александра Вучића. Након што је Хрватска најавила подизање војног кампа на Kосову, Милановић сада тврди да је Србија неуспешна земља, која намерно не улаже довољно труда да уђе у Европску унију, јер би тада „садашња власт морала да тражи другу домовину“. Саговорници Kурира оцењују да су Милановићеве изјаве неутемељене, те да нису ни вредне озбиљног коментара.

Потпредседник СНС Миленко Јованов за Kурир поручује да ни Милановић, ни остали хрватски политичари не могу Вучићу да опросте што је Србија и војно и економски успешна, што је у неким областима не само сустигла него и престигла Хрватску:

– Отуда њихова оптерећеност Вучићем и овакве изјаве, а с друге стране, за њих је прихватљива само Србија која пузи, као и политичари из Србије који су се за све и свашта извињавали, који су сањали светионик на Јадрану и којима је више стало до Северининог аутограма него до интереса Србије. Са Вучићем могу да забораве на то, а све што му замерају, Вучић може да носи као одликовање, јер то најбоље говори да за Србију и српски народ ради одличан посао.