Припрема...

31. мај 2018.

Зову странце у помоћ!


ГРУПА опозиционих лидера позвала је у среду посматраче из Савета Европе да дођу у Србију и утврде какво је стање демократије у њој?! Ова иницијатива, која, нажалост, није новост у овдашњој политичкој арени, изнедрила се у Шапцу, а иза ње су стали Драган Ђилас, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Борко Стефановић, Саша Пауновић, Милан Стаматовић и њихов домаћин – градоначелник Небојша Зеленовић.

Сви они су подржали молбу коју је Савету Европе упутио Пауновић (први човек Параћина) да ова институција у Србију пошаље специјалну мисију. Зеленовић је казао да се у том документу указује на катастрофално стање у локалним самоуправама, на непријатности, притиске, претње и противзаконите радње са којима се суочавају челници у тим срединама „које нису по вољи СНС“. На скупу се чуло и да опозиција од међународних организација неће тражити да решава проблеме у Србији, већ су јој само потребни објективни сведоци.

Функционер СНС Миленко Јованов каже нам да га не чуди какав су закључак донели разни бивши функционери ДС, који су се окупили у Шапцу, будући да су и раније имали праксу да пред странцима пљују по Србији или да их позивају овде да им помогну да се некако дочепају власти, кад их већ народ неће:

– Делује ми да се депонија жутог отпада скупила да види има ли још икога међу њима да није покрао милионе народних пара. Пре ће бити да су они тамо размењивали искуства у пљачкању, него се бавили демократијом. Будући да је на том састанку био и Јеремић, они су своје знање из богаћења отимачином подигли на међудржавни ниво.

Извор: Вечерње новости