Припрема...

1. децембар 2021.

Жути планирали експолатацију литијума, а сад протестују!


Александар Апостоловски, колумниста листа „Политика“, открио је да је експлоатација литијума била уврштена у План стратешког развоја владе бившег режима и на тај начин запушио уста садашњим опозиционарима окупљеним око Драгана Ђиласа, лидера ССП-а, и Вука Јеремића, председника Народне странке, који су били део бивше власти, а који сада негативно причају о експлоатацији литијума и подржавају протесте и хаос који праве лажни еколози.

– Ако дозволите само да кажем, а то је истина: пројекат експлоатације литијума је уврштен у План стратешког развоја владе Мирка Цветковића – поручио је Апостоловски.

И председник Александар Вучић подсетио је јуче да је ранија власт потписала девет споразума са Рио Тинтом, и прокоментарисао како та чињеница и напади на власт поводом питања о експлоатацији литијума показују да његови политички противници немају никаквог морала.

Народни посланик Миленко Јованов поручује да ово најбоље показује лицемерје свих који су данас радикални борци против Рио Тинта.

Сви су они подржавали Цветковићеву владу, или чак били њени чланови и сви до једног су подржавали доношење тих докумената! Није им први пут да нападају пројекте које су сами уговорили. Они треба сад да објасне грађанима како је то Рио Тинто сјајан када су на власти, а ништа не ваља када су у опозицији. Па није ово сада неки други Рио Тинто, него исти онај кога су они довели у Србију, коме су они давали дозволе за рад и с којим су они закључивали уговоре – навео је он за Ало!.