Припрема...

5. мај 2018.

Саша пљунуо, па због шлихтања Европи – лиже!


Садашње стање је последица више фактора. Најпре, ратова и страдања које је Србија имала у прошлом веку

САДАШЊЕ стање је последица више фактора. Најпре, ратова и страдања које је Србија имала у прошлом веку. Превише је Срба страдало у периоду од балканских ратова, закључно са НАТО агресијом 1999. године. У Првом светском рату изгубили смо готово трећину укупног становништва, страдали су углавном млади људи који нису стигли да заснују породице… Јасно је каква је то демографска катастрофа била.

Није се нација још ни опоравила, а дошао је Други светски рат и са њим поново страдања, а након само 45 година почео је грађански рат у СФРЈ, а после тога и агресија НАТО на СРЈ.

Ратови су, поред најстрашнијих губитака људских живота, остављали и бесперспективност. Како држава крене да се развија и напредује, избије неки рат и све се заустави. То доводи до стагнације у економском развоју, али и у другим областима живота, па неки људи се опредељују да оду у стабилне земље које су се, док смо се ми дизали из рушевина, развијале и напредовале.

Сада је најважнији задатак за поправљање наталитета очување стабилности и мира, затим, економски развој, како би се вратио оптимизам, нада и поверење у Србију као државу и живот у њој. Нека истраживања показују да код грађана Србије расте оптимизам, и то је сјајна вест. Друга добра вест је да по први пут имамо државни врх који се одговорно и озбиљно бави овим питањем. Александар Вучић је први председник Србије који је на аргументован начин указао на овај проблем и предложио мере за његово решавање.

Извор: Вечерње новости