Припрема...

9. новембар 2022.

Да је власт створила клан Вељка Беливука, он би данас био слободан, а не иза решетака


Једва чекам да видимо да ли су криминални пипци дошли и до неких људи у систему државе Србије и да коначно одговара олош у државним структурама који има везе са криминалом, јер је онда ту реч о покушају државног удара и склањања најдоминантније политичке фигуре у Србији да би се отворио пут да неки други дођу на власт, поручио је народни посланик МИЛЕНКО ЈОВАНОВ, и позвао опозицију да се запита да ли је то што они раде у парламенту део одбране окорелог криминалца

Миленко Јованов, шеф Посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“, каже да опозиција у Скупштини цитира оно што је оптужени Беливук рекао у процесу, односно оно што каже одбрана човека коме се на терет стављају најтежа кривична. Према његовим речима, не постоји налаз полиције, не постоји налаз тужилаштва, не постоји ничији налаз да је то што Беливук прича тачно. То, како је навео, само каже Беливук и они који га цитирају у Скупштини.

„Зашто је то битно? Зато што је онај ко је сведок окривљени у овом поступку и ко је дужан да говори истину, иначе статус тај може да изгуби, рекао како су баш у Црној Гори седели и правили договор о томе како треба да буде упуцан председник Србије и како неке нове снаге треба то да искористе и како је пет милиона евра спремно за то. Опозиција је од тога правила спрдњу, причали су како је Вучић драма квин, како измишља атентате на себе. А сада, када je клупко почело да се одмотава нема – извините, погрешили смо. Нема ничега. Сада ћемо да видимо докле ће клупко да стигне и до кога, а онда ћемо да видимо да ли смо овде имали некога ко је врло озбиљно и темељно припремао говоре, тако што је цитирао Вељка Беливука или се само ради о корисним идиотима који су то радили из свог ћефа“, поручио је Јованов.

Он се запитао да ли је реч о организованој одбрани криминалца у парламенту или је реч само о корисним идиотима, а, такође, указао је и на веродостојност прича опозиције, које су толико тачне да личе на оне које се причају уз флашу пива испред продавнице.

„Седимо и тако он зна ко је коме шта рекао, он зна ко се где са ким договарао, он све зна, а ниједног доказа нема, препричава нам неке таблоидне текстове… У реду, то смо све већ чули милион пута. Само једно питање се поставља, на које нема одговора – ако је све то тако, ако је тај клан био тако у служби Александра Вучића, ако га је он створио, ако га је он неговао, ако му је он помогао да нарасте, па зашто их је онда Александар Вучић похапсио? Зашто их је Александар Вучић ставио у затвор? Зашто власт Александра Вучића данас износи доказе и данас им се суди? Зашто нису на слободи? Ваљда, ако је све то тако, трудили бисмо се да они остану на слободи, да и даље раде за нас? Сад кад су нарасли, кад су тако велики, кад су тако снажни, ваљда нам су нам сада најпотребнији? Али, не, него су у затвору. Они су у затвору, они су тамо где треба да буду и биће осуђени на вишегодишње казне затвора, уколико се у поступку докаже све оно што им се ставља на терет, а ставља им се на терет, између осталог, и то да су са деловима тајних служби страних држава, за пет милиона евра, спремали атентат на председника Вучића“, истакао је Јованов.

Запитао се и да ли су пипци дошли и до неких наших служби и до неких људи у систему државе Србије, уз поруку да једва чека да се клупко одмота и да сав такав шљам и олош у државним структурама, који има било какве везе са криминалом, одговара, јер је онда ту реч о покушају државног удара и склањања најдоминантније политичке фигуре у Србији да би се отворио пут да неки други дођу на власт. Поручио је да је то поента целе приче, да је то поента пет милиона евра, и позвао опозицију да се запита која је њихова улога у целом том систему и да ли је то што они раде у парламенту део одбране Вељка Беливука, поред онога што раде његови адвокати.