Припрема...

29. јун 2016.

За РТВ конкретна идеја

РТВ

Желео сам управо да започнемо тиме што сте сада рекли, дакле није ово први пут да АП Војводина има већину у овом дому као што је већина и у републичкој скупштини и мислим да није коректно, пословнички је веома дискутабилно, јер на неки начин деградира људе који би требало да чине Покрајинску владу, говорити да ће они радити на било чији даљински управљач. Ако неко сарадњу покрајинске и републичке Владе тако доживљава, онда ми је јасно да је стална производња тензија на релацији Република-Покрајина последица тог неразумевања које је постојало у претходном периоду.

Са друге стране, што се тиче Радио-телевизије Војводине, Српска напредна странка нити је, нити ће на било који начин учествовати или се мешати у нешто што је рад те куће, та кућа има своје органе, зову се Управни одбор, Програмски савет и тако даље. Волео бих да је било више слуха кад је, рецимо, Драгослав Петровић био председник Програмског савета, да се прича о томе да не би требало политичари на тај начин да се петљају у рад медијске куће, али тада је то пропуштено. Што се тиче односа према Радио-телевизији Војводине мислим да је дата баш онаква конкретна, толико конкретна да не може конкретнија идеја шта је задатак Покрајинске владе у наредном периоду, а то је да се изгради одговарајући објекат за ту медијску кућу. 16 година је било прилике да они који много брину о Радио-телевизији Војводине тако нешто ураде, нису се сетили или нису знали.

И, на крају, што се тиче Закона о финансирању и других закона, да ли ће покрајинска или републичка скупштина бити формални предлагач видећемо, а ако буде такав закон донет и један дан краће од 16 година, биће успешније, него што је то до сада био случај. Хвала.

Неауторизоване стенографске белешке са 3. седнице Скупштине АП Војводине

ТАКОЂЕ У СКУПШТИНИ ВОЈВОДИНЕ