Припрема...

27. октобар 2022.

Боримо се за сваки део Србије, за свако село, за сваки засеок, боримо се за радна места и бољи живот људи


Током другог дана Друге посебне седнице Народне скупштине, шеф посланичке групе „Александар Вучућ – заједно можемо све“, Миленко Јованов, реплицирао је народним посланицима Ивани Парлић, Зорану Зечевићу, Бориславу Новаковићу и Далибору Јекићу

И током другог дана Друге посебне седнице Народне скупштине Србије, шеф посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“, Миленко Јованов, реаговао је на излагања посланика опозиционих партија.

Прва његова реплика била је после говора ИВАНЕ ПАРЛИЋ из посланичке групе Уједињени за победу Србије, која је критиковала увођење интернета у школе, јер им је, како је навела, потребно много тога другог пре интернета, и навела мандатарку Ану Брнабић као једног од највећих сарадника „Рио Тинта“ у Србији, наводећи да је ту реч о велеиздаји.

Њој је реплицирао МИЛЕНКО ЈОВАНОВ, констатујући да „дефинитивно идемо на боље“.

„Почели смо са, поново ћу цитирати, „мрзим вас, мрзим вас, мрзим вас“, крај цитата. Наставили смо са „Србија је исто што и Хитлерова Немачка“. То је било неколико пута поновљено. То је став… На Одбору за екологију. Тачно тако је било и не само да је тако било, него је Одбор донео закључак о томе. Значи на неколико постављених питања – да ли сте ви свесни шта говорите и да поредите Србију са Хитлеровом Немачком, посланица каже – да, они поново питају – да ли сте ви свесни шта говорите, она каже – да. Ја не знам на које питање је одговорила – да ли си свесна или шта говори, али она је одговарала – да. Тако да смо наставили даље. После тога је била претња Маријану Ристичевићу да ће га јурити моткама, а овде у сали да ће нас јурити по улицама. Вас очигледно нико неће јурити и то је напредак који смо остварили у ових неколико дана.  О томе да се износе лажи које се свесно износе и каже – да, знам да није истина, али нема везе ја ћу да кажем, шта на то уопште одговорити? Па, тачно је. Све што је рекла је тачно, баш колико је Србија Хитлерова Немачка, баш колико је све оно друго што је речено, тачно. Ето, тако је тачно и ово.

Што се тиче издаје и тога ко је издајник, а ко није издајник, о томе ви најбоље да ћутите, јер ако нека питања отворимо овде на тај начин, значи, скакаћете и вриштаћете до плафона и ко је вас, зато што тако радите, зато што тако радите од Прве седнице, од Прве седнице урлате чим се обрати неко одавде. На крају крајева и најзад, то ко је кога упропастио и ко је грађане упропастио, то питајте људе у својој посланичкој групи који су невине људе трпали у затвор да би данас они седели овде“, навео је Јованов.

ЗОРАН ЗЕЧЕВИЋ са листе Српска странка Заветници, излагање почео је са поздравом браћи у дијаспори и расејању и поручио им да је Српска странка Заветници уложила све напоре да они добију своје министарство, али да СНС то није желела. На ово је реаговао шеф посланичке групе „Александар Вучић – заједно можемо све“ МИЛЕНКО ЈОВАНОВ, уз појашњење да ће и сам наставити изгалање у истом маниру.

„Дакле, драга браћо у дијаспори, ови који се нуде да ступају ваше интересе нису били у стању да напишу адекватан амандман, да предложе министарство. Написали су два министарства и свако носило број 26. Да смо прихватили њихове амандмане, та Влада би била потпуни хаос, јер се не би знало које је министарство под редним бројем 26, тако да, драго браћо у дијаспори, осим празне приче и осим приче да је њима стало до вас, нема ничега. Нема ни способности амандман да напишу, а не да се за вас боре. С друге стране, драга браћо у дијаспори, њима требају ваши гласови и евентуално нека донација и ништа више од тога. Што се тиче гласања појединачно за сваког министра, ни то не знају, јер не знају какав је политички систем ове земље. Не знају шта значи када се бира премијер, да се бира цела Влада итд. То је тек посебно тешко, али када неко није у стању да напише амандман, драга браћо у дијаспори, тешко је да може да разуме како функционише цео политички систем. Поздрав за драгу браћу у дијаспори. Ми ћемо радити за вас онако како смо радили до сада. Трудићемо се да будете боље повезани са матицом, трудићемо се да помогнемо да се ваш глас овде чује, а ове празне приче од оних који су неспособни да било шта конкретно ураде, нека остану да вам лепо уху и срцу пријају“, закључио је Јованов.

Такође, на изглагање народног посланика БОРИСЛАВА НОВАКОВИЋА из посланичке групе Уједињени за победу Србије, у којем се осврнуо на дешавања у Новом Саду, реаговао је МИЛЕНКО ЈОВАНОВ, уз констатацију да је Новаковићево излагање било још и добро у односу на претходне дане.

„Имали смо и разговоре из сећања у четири ока које смо он и ја водили, где сам ја не знам шта говорио, а он бранио Вучића од мене итд. Свашта смо ми имали ових дана, али мислим да је добро што томе нисте присуствовали, али нисте присуствовали још неким стварима, знате. Нови Сад је 2003. године имао Скупштину града и имао једног председника Скупштине града и тај председник Скупштине града је имао парламентарну већину из тадашње странке која је све то водила. Онда су они формирали једну комисију, а та комисија је имала задатак да одлучи да ли је тадашњи новосадски криминалац, покојни, Ненад Опачић урадио нешто лоше и незаконито, када је са групом својих припадника наоружан пиштољем упао у Завод за изградњу града и спречио друге да учествују у лицитацији неког земљишта код Сајма где је градио бензинску пумпу. Шта мислите шта су одлучили? Је л’ било прекршено неко правило, неки закон, нешто? Не. Све је било у складу са прописи, што каже Срећко Шојић. Ето, то су урадили. И на крају, само још једна ствар, када је већ реплика у питању. Тачно је, нисмо као земља добили оцену да је у потпуности постигнут од нула до 100 одсто. Дакле, немамо 100 сто напретка у борби против корупције, а најбољи доказ да немамо 100 одсто напретка у борби против корупције је то што су ове клупе прекопута пуне, а не празне“, констатовао је Јованов.

ДАЛИБОР ЈЕКИЋ и посланичке групе Уједињени за победу Србије говорио је о ситуацији у Крагујевцу и упитао зашто је власт СНС одлучила да просторним планом деградира и маргинализује четврти град по величини у Србији. И њему је реплицирао МИЛЕНКО ЈОВАНОВ и рекао је да све изговорено, апсолутно нетачно, јер СНС не занемарује ниједан део Србије.

„Јуче је отворена фабрика у Власотинцу. Ја не знам кад је тамо последњи пут не фабрика била отворена, него киоск, пре него што је Александар Вучић јуче отишао и отворио фабрику, која ће запослити 200 радника. Инвестиција од 3,5 милиона евра итд. Инвестиције у Крупњу, инвестиције у Владичином Хану, инвестиције у малим местима за која многе владе пре не да нису имале слуха, него нису знале где се налазе. Наравно да свако од нас жели за своју средину највише и наравно да свако од нас жели да све буде концентрисано тамо где живимо, али рећи да је Крагујевац занемарен у тренутку када се гради ауто-пут Карађорђе, када се 200 милиона планира  улагања у километре и километре канализационе мреже итд, па то просто не стоји. Не можете тако рећи.

Изградња стадиона, такође, и Крагујевац је на листи тих стадиона. Видели смо како то у Лесковцу изгледа. Дакле, „Чика Дача“ ће добити један потпуно нови изглед. И сад рећи – Крагујевац је заобиђен. Па, не може да буде природнијег и нормалнијег центра за тај део Србије, за централну Србију, за Шумадију, зовите како хоћете Крагујевац, то није реално и ниједна власт то не може да пренебрегне. Тако да ће и те како и бити инвестиција и било је инвестиција, а ја верујем да ће и мандатарка рећи нешто конкретније око тих ствари, па просто да не губимо време на реплику, ако ће већ бити конкретних и јасних података. Дакле, боримо се за сваки део Србије, за свако село, за сваки засеок. Није лако, али успевамо да тамо где годинама нису долазиле фабрике, се отварају фабрике и људи добијају радна места. И то су јасни резултати. И кад погледате ту мапу Србије, не постоји део где није забодена заставица да није нешто урађено“, поручио је Јованов.