Припрема...

26. октобар 2022.

Водиће се политика коју је дефинисао председник Вучић


У наставку расправе на седници Скупштине Србије, на чијем је дневном реду избор нове владе, шеф посланичке групе „Александар Вучић-заједно можемо све“ Миленко Јованов казао је данас да ће та посланичка група подржати рад свих министара који подржавају политику коју је дефинисао председник Србије Александар Вучић.

„Што се тиче министара у влади, у претходном периоду било је и оваквих и онаквих ситуација. Било је ситуација када су неки људи водили неке своје политике. Није то био случај само са Владом. Било је тога и у посланичкој групи и на различитим местима. Ко год жели да води своју политику, треба само да каже да ова политика више нема легитимитет, да направи неку своју организацију и са том политиком изађе на изборе. Уколико буде добио подршку народа, нека води своју политику“, рекао је Јованов у Народној скупштини

Он је казао да „док то није тако, водиће се политика коју је дефинисао, одредио и за коју је подршку добио председник Алекандар Вучић, и ниједна друга политика“.

Јованов је цитирао Жан Пјер Шевермана који је рекао да, „ако си министар који се не слаже са политиком своје државе, мораш или да демисионираш или да умукнеш“.

„Волео бих да ту поруку сви министри добро разумеју, јер је то оно што ми као посланичка група подржавамо. За друге политике ми подршку нећео дати“, казао је Јованов.

Истиче да је важно да влада буде влада континуитета, јер то гарантује и даље инвестирање у све области живота и нагласио да не постоји област у којој није направљен помак на боље.

Он је додао да су кључне две речи које ће обележити ову владу – самосталност и независност, и додао да на том темељу може да се гради све остало.

„Без тог темеља се гради чардак ни на небу ни на земљи, што смо могли да видимо у прошлости како се све сруши када немате своју политику која је заснована на интересима државе и грађана Србије“, истако је Јованов и додао да само тај темељ може да доведе до економског раста и напретка друштва у свим областим.

Он је оценио да ће на тај темељ бити усмерен најжешћи напад да се Србији одузме могућност да сама одлучује и да грађани одлучују.

„Наша самосталност није била нападана само споља већ и изнутра, када су се церекањем амбасадори страних земаља и тајкуни смејали народу у лице и рекли нећете ви одлучиват ко ће водити Србију“, рекао је Јованов.

Он је навео да је кренуо успон Србије који не сме да се заустави, јер Србија и грађани више немају времена за губљење.